SISTEMUL ROUND-A- BOUT


(O metodă de a zbura masculii și femelele la văduvie)
De Jack Barkel.

Acest sistem a fost cea mai satisfăcătoare metodă pe care am folosit-o, întrucât fiecare pasăre este zburată la un nivel de vârf și permite ca femelele să fie la fel de competitive ca masculii. De asemenea, aceștia împărtășesc aceleași stimulente fără griji ca femelele o să ouă sau să piardă luciul care se întâmplă cu majoritatea celorlalte sisteme. Mulți crescatori vor spune că nu au suficient timp pentru acest sistem de vaduvie prin rotatie, acest lucru este de asemenea greșit, deoarece ai nevoie de mai puțin timp pentru acest sistem decât oricare altul pe care îl cunosc. Din nou veți avea nevoie de compartimente de văduvie, dintre care prefer două tipuri diferite .
Motivul pentru care prefer două tipuri este, dacă un mascul văduv ar intra în compartimentul greșit care are boxe identice cu ale sale, fie el, fie ocupantul acelui compartiment ar putea fi mort sau atât de distrus încât unul sau ambii ar putea fi distruși pentru totdeauna. Următoarele fotografii ilustrează cele două tipuri pe care le folosesc personal.

imaginea 1-boxele in pozitia de cuib
imaginea 2-boxele in pozitia de cuib
boxele inchise asteptand partenerul sa soseasca
boxele inchise pentru a tine intrusii departe cat porumbeii sunt in cursa
Afișarea celuilalt tip de boxa în
poziție pe jumătate închisă la momentul întoarcerii preconizate a partenerilor lor
arătând boxa complet închisă ca în imaginea 4

Acestea sunt cerințele de bază pentru un văduvia prin rotatie, nimic aproape atât de elaborat precum acesta poate fi utilizat. Am spațiul, așa că l-am făcut să-mi adune cele trei echipe care zburau 21 de săptămâni de la 200 de kilometri la 1000 plus kilometri. Fiecare dintre cele trei compartimente a fost adusă în formă pentru o perioadă de 7 săptămâni de curse cu următorul exemplu, bazat pe articolele pe care le-am scris condiție și formă, dacă se dorește să se refere la acestea pentru a lega totul împreună.
Deși nu mai concurez, să luăm ca exemplu anul meu și Uniunea pentru acest an 2000.
Secțiunea 1 va fi tratată ca păsările de mijloc, cu pene de coadă trase, așa cum este ilustrat cu trei până la cinci săptămâni înainte de 3 iunie, care este data primei curse.
Secțiunea 2 va fi împerecheată pe 29 aprilie, cu 90 de zile înainte de prima lor cursă pe 22 sau 29 iulie, în funcție de semnele de formă.
Secțiunea 3 va fi împerecheată pe 10 iunie, cursele lor începând cu aproximativ 2 septembrie și sunt alocate clasicilor pe distanțe lungi.

Pentru a da un indiciu de timp luat cu păsările din acest sistem, să începem așa cum aș face la 6:00 am luni dimineața. Aș lăsa femelele să iasă pentru o oră de zbor, din secțiunea lor de odihnitori tip „V” Vezi Pic 7.

Arată femelee abia eliberate pentru zborul de dimineață la 6:00 dimineața

Odată ce femelele sunt pe cer, închidem ușile, apoi intrăm în cusca și mergem la cele trei secțiuni de masculi, deschidem ușile interioare glisante și alungăm masculii în pasaj. În curând învață exercițiul și aleargă la secțiunea femelelor „V perch” (femelele sunt pe cer care se antrenează). Vă rugăm să urmați pic, 8,9 și 10 ca ilustrații

arată masculii care aleargă de-a lungul coridorului în secțiunea femelelor
arată masculii care aleargă de-a lungul coridorului în secțiunea femelelor
arată masculii foarte încântați, dar stabilindu-se pentru timpul lor de petrecut în această secțiune de femele.

Până în acest moment au trecut doar 5 minute petrecute in crescatorie, iar acum este ora 6:05.
Nu există nicio îndoială în mintea mea, că acești masculi își pot mirosi femelele când intră în această secțiune, nu putem greși bucuria și emoția care predomină în acest moment al Zilei Văduveții, așa cum veți găsi si femelele după zborul lor întoarcandu-se la compartimentele de masculi unde și-au crescut anterior puii.

Acesta este momentul în care acum fac o baie, iau micul dejun și mă întorc la crescatorie la 6:55 am. Deschidem acum ușile către cele trei compartimente de masculi, iar femelele se inghesuie sa intre in compartimente, anterior au crescut puii în acele compartimente și știu unde aparțin, așa că este foarte puțin de rezolvat. Fiecărei femele i se dă o lingură de desert într-un vas de plastic pentru a se asigura că toți mănâncă aceeași cantitate.

Închideți ușile exterioare ale compartimentelor de de masculi, deschideți compartimentul de femele tip „V” și lăsați masculii în cer. Au trecut doar câteva minute, iar femelele sunt gata să fie alungate pe coridor și în jos până la secțiunea proprie. Goliți fiecare vas care nu a fost complet golit, tineti cont si notati daca una din pasări nu a mâncat cantitatea necesară. Reaprovizionăm apoi vasele pentru revenirea masculilor la ora 8:00.

Amintiți-vă că este în jur de 7:10 dimineața și dacă trebuie să mergeți la serviciu sau orice altceva soția sau copiii pot lasa ei sa intre masculii înainte de a merge la școală. Munca în sine nu a durat mai mult de 15 până la 20 de minute, așa că data viitoare când mai auzi povestea că x și y ar zbura văduvia prin rotatie, dar nu au avut timp, sa iti dai seama ca aceia știu foarte puțin despre sistem.

Una dintre cele mai mari greșeli ale crescatorilor și cele mai mari probleme create este LIPSA ODIHNEI. Prin urmare, sfatuiesc potențialii practicanti de văduvie, ODATA CE AI TERMINAT TREABA, STAI DEPARTE DE CRESCATORIE. Acest lucru se aplică sezonului de curse, în afara sezonului este momentul să fii constant cu păsările tale și să te împrietenești cu ele.

De la o zi de miercuri când păsările și-au luat hrană dimineața, închid perdelele grele și ferestrele cu lacrimi și rămâne așa până când păsările vor fi gata să mearga la club vineri pentru imbarcare. De miercuri, nu permit niciunui vizitator la crescatorie să vorbească și să strige tare și dacă ar fi să aruncați o privire în crescatoriile mele în acest moment al săptămânii, veți găsi aproape fiecare sportiv care stă odihnit. Această pace și liniște este foarte vizibilă într-o crescatorie bine organizata.

Un alt punct important, atunci când aceste păsări sunt pe cale să fie eliberate, au nevoie de aproximativ 20 de minute de lumină, înainte de a deschide ușile, astfel încât ochii lor să se regleze de la efectul semi-întuneric.

Amintiți-vă că un crescator bun pune cât mai puține medicamente în apă în timpul sezonului de curse.
Când păsările voastre vor face o scufundare în performanță, dacă le aruncați medicamente ca și cum nu va fi de moda, nu veți face niciodată performanta. Marți următoarea saptamana, trebuie doar să oferiți apă simplă și nimic de mâncat timp de 24 de ore, acest post forțat își va pune din nou sistemele în funcție și miercuri puteți începe construirea la fel de normală. Este cel mai ieftin și de departe cel mai sensibil mod de a corecta sistemul de păsări și nu face rău. Sâmbătă,etapa urmatoare de obicei, păsările pot veni toate odata din cursă după acest tratament.

Un punct important al sistemului de „vaduvie prin rotatie” este că, dacă femela merge la cursă, masculul trebuie să aștepte în boxa la întoarcerea ei. Niciodată nu întreceți o pereche împerecheată în aceeași săptămână, oasarea indiferent de sex trebuie să se întâlnească cu un iubitor aprins la întoarcerea sa. Vă rog să nu fiți deștepți și să luați scurtături care păreau a fi o idee bună la acel moment, de nouă ori din zece veți eșua, cred că am făcut deja cele mai multe greșeli, puteți învăța de la ale mele. De ce să le faci tu?

În concluzie, vă rugăm să citiți celelalte articole, deoarece toate se leagă pentru a vă oferi o idee foarte cuprinzătoare despre cum puteți obține cele mai bune rezultate de la porumbeii dumneavoastră.

Dacă te uiti atent la fotografie, veți vedea tavanul cu plasă, podeaua grilelor și ferestrele care pot fi reglate. Toate aceste mici adăugări au un scop special, unele de a regla o temperatură aproape constantă dimineața și noaptea.
Am văzut acest sistem de succes cu crescatorii foarte mici, atâta timp cât designul și metoda sunt corecte, nu există restricții în ceea ce privește dimensiunea.